Lovelime
Image default
Society / Relationships

Trends in de agrarische sector

In 2018 wordt in de agrarische sector een groei van een halve procent verwacht. Het wordt zeker weer een uitdagend jaar. De afgelopen twee jaar waren vooral heel zwaar voor de melkvee- en varkens houders, maar 2018 ziet er positief uit. Voor de boeren met akkerbouw wordt juist 2018 een minder seizoen, in tegenstelling tot de drie eerdere seizoenen. Voor iedere sector geldt dat het verschil tussen ondernemers groter zal worden.

 

Zuivelsector

Er is onzekerheid in de sector van zuivel. Dit komt door de problemen met de rechten van fosfaat. Er is sinds 1 januari 2018 een nieuw stelsel in werking voor de fosfaatrechten van melkvee. Het doel van dit stelsel is om te zorgen dat de productie van fosfaat onder het zogenaamde fosfaatplafond komt en blijft. De Rijksdienst van Ondernemend Nederland kan u hier nog veel meer informatie over geven via de website van de Nederlandse overheid.

 

Tuinbouw

Daarnaast is een duidelijke trend in 2018 de investering van de tuinbouw in de toekomst. De omzet van sierteelt in 2017 was zo’n vijf procent gestegen en naar verwachting zal deze omzet stijging doorzetten naar dit jaar.

 

Wijsman

Dit agrarisch advies komt van Wijsman. Dit advies bureau staat voor onafhankelijkheid, innovatie en hoge kwaliteit. Ze geven advies op het gebied van de inrichting van een stal en management van energie. Ze proberen altijd op de hoogte te zijn van de laatste trends, producten en persoonlijke begeleiding, ze lopen hier meestal zelfs op voor. Wijsman kan u ook helpen bij het aanvragen van subsidies en vergunningen. Ze stellen advies op maat op voor iedere unieke situatie. Enkele producten die het bedrijf aanbiedt zijn een voorkoeler, een koeborstel, een regelaar van frequenties, een patura en een zonneboiler. Maar u kunt er ook terecht voor de verwarming van pellet boilers en het terug winnen van energie.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/